Jdi na obsah Jdi na menu
 


O vaření s Nikolou Márovou

6. 9. 2008

Primabalerínu Národního divadla Nikolu Márovou přivedla k vaření její maminka. "Odmala jsem pomáhala mamince při vaření, a tak jsem získala dobré základy. Kuchtění jsem se začala více věnovat až v 18letech, kdy jsem se odstěhovala od rodičů. Nejím maso, proto jsem byla ráda, že si můžu vařit co chci, svá oblíbená bezmasá jídla."
Inspiraci pro vaření nachází Nikola buď v receptech své maminky nebo v časopisech, někdy si vymýšlí nová jídla sama. "Nejraději mám italskou kuchyni, kterou nejčastěji pro sebe a svého přítele vařím. V poslední době chodíme často do indické restaurace a oblíbili jsme si také arabskou a mexickou kuchyni, která je pro mě sice ostrá, ale mám v ní vybraná jídla. Někdy mám obrovskou chuť na pizzu anebo na suši. Jídlo, bez kterého se však ani jeden den neobejdu, je čokoláda, tu můžu mít k snídani, k obědu i k večeři," směje se sympatická tanečnice.

Obrazek

Foto: soukromý archiv

Letní recepty podle Nikoly:

 

Salát se žampiony
pro 2 osoby:
bílé zelí
kapary
nakládané žampiony
zelené olivy
sůl
citron
olivový olej

1. Bílé zelí omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, potom přidáme kapary, nakládané žampiony, nakrájené zelené olivy a vše dohromady promícháme.

2. Nakonec směs pokapeme citronem a olivovým olejem, posolíme a vše opět promícháme. Citronu se dává hodně, aby ho tam bylo znát.

3. Salát necháme odležet a můžeme ho podávat jen tak nebo s pečivem.

 

Losos s brambory
pro 2 osoby:
2 plátky lososa
citron
máslo
bazalka
sůl
brambory

1. Plátky lososa nejdříve osolíme, pak pokapeme citronem a posypeme bazalkou.

2. Na pánvi necháme rozpustit máslo s trochou vody, aby se losos nepřipálil, pak ho vložíme do pánve a dáme ne něj rozpustit další máslo. Losos se opeče z obou stran, buď jen lehce, nebo když má někdo rád kůrčičku, tak více.

3. Podáváme s vařeným bramborem nebo jinou přílohou podle chuti.


losos



Zdroj : 21.7.2008
 http://medora.blog.cz/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA